Jorovićeva kroz dramu do 10. finala u karijeri!

Ivana Jorović nalazi se na korak od odbrane titule u Ankari. Nakon skoro tri sata igre, srpska teniserka izborila je plasman u svoje jubilarno 10. finale u pojedinačnoj konkurenciji.

U polufinale turnira u Turskoj, Ivana, koja je postavljena za 4. nositeljku, došla je bez izgubljenog seta. A tamo, ”ukrstila je rekete” sa 1. nositeljkom, sve boljom beloruskom teniserkom, Arinom Sabalenkom. Meč je trajao 2 sata i 54 minuta, a srpska tebiserka je slavila nakon nekoliko preokreta, sa 7-5 6-7(2) 7-6(4).

Meč je bolje počela Beloruskinja, povela sa 3-1, kada je Ivana preokrenula, i povela 4-3. Naredna četiri gema teniserke su bile sigurne na svoj servis, a onda je Ivana oduzela servis protivnici pri rezultatu 6-5 i samim tim uzela i set.
Drugi set je opet bolje počela Sabalenka. Povela 4-1, uz servis, kada Ivana vraća jedan brejk, ali Arina joj ponovo oduzima servis i servira za set na 5-2. Ivana tada preokreće na 6-5 i 30-0. Ipak, nije uspela da privede set kraju i Arina ga osvaja u taj brejku sa ubedljivih 7-2.
I treći set bolje počinje Sabalenka, dolazi do 5-3 i servisa, kada Ivana vraća brejk, ali zatim pri rezultatu 6-5 dolazi do tri vezane brejk lopte, a samim tim i meč lopte. Ivana sve tri spašava i odlučujući set odlazi u taj brejk. Ivana tamo prva dolazi do mini brejka koji čuva do kraja i slavi sa 7-4.

U finalu, Jorovićeva će igrati protiv Vitalije Dijatčenko iz Rusije, koja turnir igra sa zaštićenim rangom. Do sada su se jednom sastajale, prošle godine kada je Ivana bila bolja nakon odigranih set ipo, kada je Ruskinja predala. Ruskinja ej Ankaru osvojila 2013. godine i bila 71. teniserka sveta tokom 2014.

Turnir u Turskoj je 50k kategorije i igra se u dvorani, na tvrdoj podlozi. Ivana je branilac titule i ovo će biti njeno 10 finale u karijeri, 2. ove sezone. Takođe, to joj je 4. finale na turnirima 50k kategorije.
Zanimljivo je i da j,e od 10 finala, poslednjih 5 u nizu Ivani bilo na tvrdoj podlozi, u dvorani. Do sada u finalima ne zna za poraz.