Jorović pobedila, Ilić izgubio

2013 Australian Open Junior ChampionshipsI drugog dana juniorskog AO, srspki predstavnici u singlu su imali polovičan uspeh. I Jorović i Ilić su za protivnike imali nosioce, pa je poraz bio realna opcija, ali je Ivana uspela da napravi iznenađenje, dok je Luka ipak izgubio.

Luka Ilić se dobro držao u prvom setu. Bio je stalno u zaostatku brejka ali se borio, vraćao brejk, pa opet gubio i ipak nije mogao više od 4-6. U drugom je njegov protivnik, Kanađanin Di Feo, 21. junior na svetu, bio mnogo bolji pa je dobio taj deo igre sa 6-2.

Ivana Jorović je sa druge strane potvrdila svoj veliki potencijal. Nimalo lak zadatak je bio pred njom u prvom kolu, dve godine starija Kanađanka Erin Routlajf i 20. juniorka na svetu. Ivana je počela sa brejkom ali ga je odmah izgubila. U nastavku su obe teniserke propuštale prilike da steknu prednost pa je taj brejk odlučivao kome će pripasti set.

Ivana je taj deo igre dobila ubedljivo, sa 7-3, da bi u drugom setu napravila brejk na startu i uspešno ga održala do kraja meča, 6-3. U drugom kolu Ivana će takođe imati težak posao, jer će protivnica opet biti dve godine starija i bolje plasirana. Hrvatska juniorka, Adrijana Lekaj je trenutno 35. na svetu, ali je Ivana izlazila kao pobednica u oba dosadašnja duela.

Prvi put su igrale 2011. u Pančevu, kada je tada 14-ogodišnja Ivana bila bolja u dva seta, dok je nešto teži posao imala prošle godine u Umagu.

Luka Ilić je danas zabeležio i drugi poraz, jer je u paru sa Ilkelom poražen od Čorića i Đerea, posle velike borbe, 6-4 0-6 10-7. Đere i Čorić su prvi nosioci na turniru.