Jorović, Jakšić i Jokić krenule pobedama

U danu za nama, van fjučersa, na turnirima kategorije 50k i 25k igrale su Ivana Jorović, Jovana Jakšić i Katarina Jokić.

itf-vetsNa turniru u Seulu, kategorije 50k, rutinskom pobedom od 6-4, 6-3 startovala je Ivana Jorović. Savladala je Samantu Mari, trenutno 226. na svetu. Za plasman u četvrtfinale igraće protiv Misaki Doi, koja je drugi nosilac i trenutno 100. teniserka sveta. Ovo je Ivani najveća pobeda u karijeri, kada se gleda rang protivnice, ali i nivo turnira. Ovih osam poena Ivani donosi skok sa 582. do otprilike 540.mesta, a naredna pobeda bi joj donela skok do oko 510.mesta. Ona i naredne dve sedmice ostaje u Koreji, gde će igrati turnir 15k sledeće nedelje, pa 25k one tamo sedmice.

U Švajcarskoj, prvi nosilac Jovana Jakšić, savladala je kvalifikantkinju Barbaru Luz 6-4, 6-4, malo teže nego što se očekivalo, uz više oscilacija. U drugom kolu igra protiv Ane Škudun.

Dobitnica specijalne pozivnice, Katarina Jokić, preokretom je startovala na prvom 25k turniru u karijeri. Na startu je savladala Katinku fon Dajhman 5-7, 6-2, 6-1 i za plasman u četvrtfinale igraće protiv sedmog nosioca, Reke Luce Jani iz Mađarske. Ova pobeda donosi 5 poena Katarini pa će od onog tamo ponedeljka napredovati za tridesetak mesta na WTA listi, sa 694. na otprilike 650. a naredna pobeda bi joj donela još četiri poena i skok do oko 625.mesta.