Jorović izgubila singl, dobila dubl!

Ivana+Jorovic+2013+Australian+Open+Junior+Vfe9_9ajBJslNa žalost, već posle drugog kola, Srbija je u juniorskoj konkurenciji u singlu, spala na jednog predstavnika. Jedina predstavnica u ženskoj konkurenciji, Ivana Jorović izgubila je meč koji je u jednom trenutku izgledao gotovo dobijen, 6-2 3-6 4-6.

Adrijana Lekaj je do sada dva puta poražena od Ivane Jorović, pa kada je srpska juniorka ekspresno stigla do vođstva od 6-2 i 3-0 u drugom setu, činio se da je završetak meča stvar rutine.

Izgleda da rutina ipak ne ide sa godinama koje ima Jorović. Teško je reći šta se u tim trenucima događalo na terenu, ali Ivana je izgubila sedam uzastopnih gemova, a zatim brzo stigla do manjka brejka i 2-5.

Na kraju se desilo ono što se često dešava u tenisu. Ivana se vraća, spašava meč lopte i dolazi do 4-5 i servira, a onda glatko gubi svoj servis gem i meč. Šteta, jer je propuštena lepa prilika za bar kolo više, mada bi dalji prolaz bio mnogo teži, jer druga nositeljka i protivnica Lekaj u trećem kolu, Katerina Siniakova, zaista ubedljivo dobija svoje mečeve.

Za utehu, Jorović u paru sa Ksoregi iz Rumunije, nastavlja da ređa pobede. Njih dve su obezbedile plasman u četvrtfinale, pošto su u drugom kolu bile bolje od domaćih teniserki, Haris i Šarma, sa 6-4 6-2. Protivnice u narednom kolu još nisu poznate, ali bi najverovatnije to trebale da budu pete nositeljke, Danilina iz Kazahstana i Kuličkova iz Rusije.