JJ u osmini finala Majamija!

JANKOVIC miami 2013Jelena Janković plasirala se u četvrto kolo  mastersa u Majamiju pobedom nad dvanaestom teniserkom sveta Nađom Petrovom! Jelena je slavila u dva seta, rezultatom 7-6(7) 6-4. Meč je trajao 2 sata i 16 minuta!

Prvi set počeo je brejkom za Ruskinju. Međutim, Jelena odmah uzvraća istom merom i drži servis za 2-1.  Na 3-2 JJ dolazi do brejka, ali ga odmah i gubi. Međutim, JJ opet brejkuje Nađu i dolazi u poziciju da servira za set. Nažalost, poput neiskusne teniserke, JJ gubi gem sa nulom.  Seriju brejkova zaustavlja Petrova i drži za 5-5.  Naredna dva gema teniserke  drže svoj servis i uvode prvi set u taj brejk. Naravno, skoro svaki gem je bio neizvestan i pun brejk i gem lopti. Na obe strane bilo je po 4 brejka, a JJ je imala i tri šanse više, odnosno ukupno 10 brejk lopti.  Taj brejk nastavio je u ritmu celog seta. JJ dolazi do 2-0 i mini brejka, ali Petrova brzo dolazi do izjednačenja. Na 3-3 Jelena pravi novi mini brejk. Međutim, gubi oba servisa i Nađa dolazi u poziciju da servisima završi set. Ipak, JJ  vraća mini brejk, ali Ruskinja ipak dolazi do set lopte. JJ drži oba servisa i onda ona dolazi do set lopte.Klackalica se prekinula kada je JJ uzela servis protivnici na 7-7 i servisom završila set nakon sat i po vremena igre.

Drugi set počinje sigurnim servisima sa obe strane. Do 2-2 nije bilo ni jedne brejk lopte, a onda ih je JJ imala 3! Koristi treću i ubrzo dolazi do vođstva od 4-2. Nakon toga, obe teniserke su ponovo sigurne na svojim servisima što Jeleni daje šansu da odservira meč pri rezultatu 5-4. Iako u celom setu Ruskinja nije imala brejk lopti, Jelena joj je poklonila jednu duplom servis greškom. Ipak JJ osvaja poslednja tri poena a time i meč, iskoristivši prvu priliku.

Jelena je u protekle 2 godine samo tri puta pobedila top 20 igračicu, od toga ni jednom u proteklih godinu dana. Nesumnjivo je ova pobeda nakon propuštene šanse u Indijan Velsu protiv Kuznjecove veliki podstrek za buduće mečeve.

U četvrtom kolu JJ će igrati sa Soranom Kirsteom, koja je iznenadila šestu teniserku sveta Anđelik Kerber.JJ i Kirstea igrale su 4 puta. Prva tri susreta uzela je Rumunka, prvi  put u fed kupu, zatim dva puta na šljaci u tri tesna seta, dok je poslednji JJ dobila prošle godine na tvrdoj podlozi, sa ubedljivih 6-2 6-1.