JJ u četvrtfinalu Bogote

JJJelena Janković plasirala se u četvrtfinale turnira u Bogoti pobedom nad domaćom teniserkom Marijanom Duke Marinjo. Ona je protiv bivše pobednice ovog turnira slavila nakon dva seta, rezultatom 6-3 6-2.

Uz nešto  sigurniju igru nego juče, jednim brejkom rešila je prvi set u svoju korist.  Drugi je rešen sa brejkom više, uz par oscilacija i gubitka servis gema  za meč. Sve  u svemu, igra i dalje daleko od one prave JJ, ali dovoljno bolja da se meč završi lakše nego juče i bez većih problema održava servis.

U četvrtfinalu  srpska teniserka igraće sa Rumunkom Aleksandrom Kadantu,. Osim JJ, od nosioca u igri je još samo španska teniserka  Domingez Lino, koja  je Jelenina supranica u polufinalu, ako prethodno pobedi Italijanku Knap i  Španjolku Arubarenu Vesino.  Obe španjolke su bivše pobednice  u Bogoti, kao i Peneta, koja je zajedno sa Skijavone  napustila turnir nakon druge runde.

Jelenu danas čeka i meč u konkurenciji parova, kada će sa Aleksandrom Krunić pokušati da izbori  plasman u polufinale protiv argentinskog para Aro-Irigojen