JJ preko Penete do četvrtfinala

Jelena Janković plasirala se u četvrtfinale Rima pobedom od 6-2, 6-3 nad Flavijom Penetom. Za polufinale protiv Radvanjske.

JJ je dobro otvorila meč i nakon svog uzela i servis Italijanke. Tada ulazimo u mini seriju brejkova koju je Jelena prekinula i vezala tri gema za prvi set. Nastavila je u tom ritmu, povela 2-0 i 30-00, a onda je dozvolila Peneti da krene u preokret. Italijanka uzima tri gema, od toga dva brejka i servira na 3-2. Pre tog gema Jelena poziva brata i trenera Marka na teren koji ju je smirio pa JJ do kraja meča osvaja sve gemove. Naročito bitan bio je sedmi, gde je Jelena spasila tri brejk lopte. Sigurno je odservirala za prolazak u četvrtfinale.

JJ je izvrsno igrala na servis Penete pa je Italijanka ukupno osvojila samo 11 poena na svoj servis i samo jedan svoj servis gem. Jelena je meč završila sa 24 vinera i 23 neiznuđene greške, dva asa i dve duple greške,

Ovo je Jeleni osma pobeda nad Penetom iz deset mečeva.

Za plasman u polufinale protivnica je Agnješka Radvanjska, koja je pobedila Frančesku Skijavone 6-4, 6-1. Jelena je dobila prvi njihov meč na Rolan Garosu, a onda je Radvanjska vezala pet pobeda, i to u Tokiju, Dubaiju, US Open-u, opet Tokiju i ove godine u Indijan Velsu. Na šljaci su igrale samo na Rolan Garosu i taj meč je dobila Jelena.