JJ preko Dokićeve do treće runde

Jankovićeva je do trijumfa nad Dokićevom došla sa 6:4, 6:3, posle jednog sata i 21 minuta igre i u narednoj rundi će igrati protiv bolje iz meča Hrvatice Petre Martić i Anastasije Pavljučenkove iz Rusije.

  Senku nad pobedom Jankovićeve ostavila je povreda leđa, koja ju je zadesila u drugom setu, i zbog koje je morala da zatraži medicinski tajm-aut.

Na samom startu meča Dokićeva je oduzela Jankovićevoj servis, a potom vrlo brzo povela i sa 2:0. Srpska teniserka je u trećem gemu došla do svog prvog servis gema, a sve do šestog gema nije bilo brejkova. Tada je Jankovićeva uspela da dođe do izjednačenja, a odmah u narednom gemu je i povela prvi put na meču, sa 4:3, a uz još jedan brejk i siguran servis gem dođe do vođstva u setovima.

Jankovićeva je drugi set započela kao Dokićeva meč, brejkom, ali je australijska teniserka odmah istom merom uzvratila, a potom potpuno preokrenula i povela sa 3:1. Jelena je uspela da napravi novi brejk, ali je Dokićeva ponovo uzvratila za vođstvo od 4:2, pre nego što je naša teniserka došla do izjednačenja od 4:4. Srpska teniserka je u narednom gemu došla na korak od trijumfa pošto je Dokićeva napravila 15. duplu servis grešku na meču, a posle iskorišćene druge meč lopte proslavila je plasman u treće kolo.