JJ osvojila 13. titulu u karijeri!

Nakon tačno tri godine, Jelena Janković osvojila je WTA titulu!
Na turniru u Bogoti, u finalu je pobedila  argentinsku teniserku Paulu Ormačeu u dva seta, rezultatom 6-1 6-2.

jelena-jankovic-1361650121-272359

Od početka do kraja meča, nije se dovodila u pitanje pobednica. JJ je dominirala u svim segmentima igre i na kraju zasluženo slavila. Do pobede je došla nakon nešto više od sat vremena igre.
Na turniru je bila postavljena za prvog nosioca i opravdala svoju ulogu favorita.

Jelena je odlično počela meč, već u drugom gemu napravila brejk a ubrzo je povela i sa 3:0. Imala je srpska teniserka i šansu za dupli brejk ali je Argentinka uspela da smanji na 3:1. U narednom gemu Ormačea je došla do dve uzastopne brejk šanse ali je Jelena uspela da preokrene i da povede sa 4:1. JJ je tada tražila lekarski tajm aut zbog problema sa kolenom, ali to je nije omelo da nastavi sa sjajnom igrom. Sa mnogo promena ritma, Jelena je stvorila tri vezane set lopte a realizovala je drugu preciznim bekhend lobom.

Drugi set nastavio se u ritmu prvog. Jelena je u trećem gemu napravila brejk iskoristivši drugu brejk šansu (2:1).  Tokom celog meča srpska teniserka sjajno je servirala, napravivši usput 6 asova. Ormaečea je retko dolazila u priliku da napravi brejk. Jelena je lako čuvala stečeni, što joj je inače najčešće glavna boljka. Pri rezultatu 4:2 od 40:15 za suparnicu osvojila je četiri poena u nizu i povela sa 5:2. U sledećem gemu Jankovićeva je odservirala za trofej  i slavila nakon 75 minuta igre.

JJ

JJ na servisu

Jeleni je ovo šesta titula na šljaci iz sedam finala i trinaesta titula ukupno, iz dvadesetdevet finala. Takođe, ovom titulom je prekinut ”crni niz” od 5 uzastopnih poraza u finalima koji je trajao tri godine a počeo nakon titule u Indijan Velsu 2010.

Ovim trijumfom, JJ je dobila 280 WTA poena, što će joj popraviti plasman na 21. mesto WTA liste, kao i ček na 40.000 dolara, dok je njena protivnica osvojila 200 poena i ček na 20.000 USD.

Takođe, osvajanjem turnira Internacional kategorije, JJ se nalazi u konkurenciji da učestuje na Turniru Šampionki u Sofiji, gde se svake godine okuplja 8 najuspešnijih teniserki koje su osvojile turnir pomenute kategorije, a ne učestvuju na  Završnom Šampionatu u Istanbulu.

Nadamo se da će joj ova titula poslužiti kao doza samopouzdanja za ostatak sezone. Iako je konkrencija, sticajem okolnosti, bila slaba i turnir jeste treće kategorije, titula je titula, i to je ono što je bitno i što se broji. Jelena svakako odavno nije vezala 5 pobeda. Nadamo se da će ih vezati bar još toliko na sledećem turniru.