JJ kroz dramu do pobede

jj charleston 2013Jelena Janković plasirala se u drugo kolo turnira u Čarlstonu pobedom nad domaćom teniserkom Melani Odin rezultatom 6-4 5-7 6-4.
Meč je obilovao brejkovima i neizvesnim gemovima, a trajao je nešto manje od tri sata.

JJ i Odin do sada su se sastajale dva puta, na travi Birmingema i Vimbldona. Amerikanka je oba puta bila bolja.  I ovaj treći put je malo falilo da bude bolja. Po igri je to svakako bila. Sam podatak da je imala čak 65 vinera naspram Jeleninih 15 govori sve. Takođe, imala je i 57 grešaka naspram Jecinih 25. Na kraju su se ispostavile ključne brejk lopte. JJ ih je imala 13 i osvojila 6, dok je Melani imala čak 22 a iskoristila samo 5!

U prvom setu dovoljan je bio jedan brejk da se savlada Amerikanka. U tom periodu Jelena je ipak bila malo bolja teniserka.
Drugi set je već doneo mnogo više uzbuđenja. Odin je vodila 5-2, kada se JJ vratila na 5-5, ali ipak, nakon 6 neiskorišćenih set lopti, američka teniserka koristi 7. i uvodi meč u treći set.
Imala je JJ vođstvo od 4-1, kasnije i 5-2 i oba puta dozvolila brejk, koji bi odmah potom poništila novim brejkom. Na 5-3 ispustila je 3 vezane meč lopte, ali koristi četvrtu.

Srpska teniserka je imala dosta problema sa servisom. Amerikanka je, može se reći slobodno, bila bolja teniserka u većem delu meča i od njenih udaraca je uglavnom i zavisilo kome će poen pripasti, ali JJ je ipak na kraju bila sigurnija i došla do pobede.

Jankovićeva će se u drugom kolu sastati sa kvalifikantkinjom, francuskom teniserkom Karolin Garsija, koja je u prvoj rundi pobedila Južnoafrikanku Šanel Šepers sa 7-6 (6) 6-4.

JJ kasnije večeras ponovo izlazi na teren, ali u dublu sa ”našom” Nemicom Andreom Petković, protiv Francuskinje Kristine Mladenović i Čehinje Lusi Safarove. Eventualna pobeda  donela bi JJ plasman među 100 najboljih među parovima na WTA listi, po prvi put od 2008. godine.

Turnir u Čarlstonu igra se na zelenoj šljaci, spada u drugu kategoriju WTA turnira, tzv. Premier seriju, nagradnog fonda od 795.707 dolara. Pobednica ovog turnira dobija 470 WTA poena, a finalistkinja 320.
Jelena je bivša šampionka, ali iz perioda kada je ovaj turnir pripadao prvoj kategoriji turnira, sada davne 2007. godine.