JJ konačno pobedila Radvanjsku

U četvrtfinalu Rima Jelena Janković napravila je malo iznenađenje i pobedila Agnješku Radvanjsku 6-4, 6-4. Za finale protiv Erani.

jelena-jankovic-042514Meć je počeo nakon pauze koju je prouzrokovala kiša. Iako  igračice nisu želele da igraju, glavni sudija je procenio da su uslovi za igru stvoreni. JJ se bolje snašla na početku, povela 2-0 pa 3-1, uz propuštanje da ode i na dva brejka viška. Jelenin servis  bio je ugrožen u šestom gemu kada je nakon nekoliko izjednačenja Jelena ipak zadržala servis. Radvanjska do dve brejk šanse dolazi u osmom gemu, ali serijom od četiri poena odbranjuje Srpkinja razliku i brejk više. Druga set lopta donela je Jeleni i uvodni set.

Do šestog gema drugog seta nije bilo brejka, a tada je Jelena napravila nekoliko brzih grešaka pa je Poljakinja prvi put stigla do osetnije prednosti, ali je nije osigurala i JJ odmah vraća brejk. Osmi gem doneo je brejk loptu i čak pet izjednačenja, ali je JJ odbranila svoj servis. Onda je Jelena dodala gas, napala servis Poljakinje i stigla do prilike da odservira za meč. Uspela je Jelena i konačno, nakon šest godina, pobedila Radvanjsku.

Za finale će igrati protiv Sare Erani, koja je prvi put pobedila Na Li, što joj je ujedno bila i prva top 3 pobeda u karijeri. Do sada su igrale dva puta. Jelena je u Indijan Velsu bila bolja 2010. godine, a prošle godine Erani je pobedila 6-4, 6-4 na Šampionatu u Istanbulu.

Polufinale donosi Jeleni skok na sedmo mesto WTA liste.