JJ ekspresno do 500. pobede u karijeri

jj charleston 2013Jelena Janković pridružila se elitnom ”klubu 500” nakon što je u četvrtfinalu turnira u Čarlstonu rutinski pobedila mladu kanadsku nadu Judžin Bušar 6-2 6-1. Jelena je do svoje 500. pobede u karijeri došla superiornijom igrom, nakon samo 62 minuta igre. 

JJ je iskoristila šest od devet brejk lopti,a sa druge strane dozvolila samo jedan ribrejk i još dve brejk lopte.

Ono što je najbitnije jeste što je JJ, nakon veoma teška i neizvesna prva dva meča na turniru, druga dva dobila brzo i bez problema. To će joj svakako značiti i zbog samopouzdanja a i dati više vremena za odmor.

Srpska teniserka rekla je nakon meča da nije mala stvar ostvariti toliki broj pobeda i dodala da je konstantnost neophodna za takav poduhvat.

Nisam znala taj podatak, iznenadila sam se kada su mi rekli. Loš sam statističar pa nisam znala koliko imam pobeda. Ali lepo je, velika je stvar doći do 500 pobeda Nadam se da će ih biti još, videćemo kako će ići. Ne znam koliko je teniserki to ostvarilo. Da biste ostvarili 500 pobeda morate da imate dugu karijeru i budete prilično konstantni – rekla je Jankovićeva posle meča. 

Za plasman u finale turnira koji je osvojila 2007. godine, igaće sa švajscarskom teniserkom Stefani Fogele koja je iznenadila drugog nosioca Kareolinu Voznjacki.