JJ dala samo dva gema Knap

Jelena Janković lako, brzo i ubedljivom igrom  plasirala se u 3. kolo Dohe. U prvom meču na turniru, nakon što je bila slobodna u prvom kolu, Jelena je preslišala Karin Knap i sa 6-0, 6-2 i prošla u 3. kolo.

Jelena Janković, AO 2014Jelena je sjajno otvorila meč. Sa nulom je došla do brejka koji je odmah potvrdila, da bi u narednom gemu duplom Italijanke stigla do novog brejka. U istom ritmu je nastavila do kraja seta i bez izgubljenog gema stigla je do vođstva. Uz jedan as, i samo četiri poena koje je izgubila u svojim servis gemovina rezultat odslikava situaciju na terenu.

Drugi set Jelena nastavlja gde je stala u prvom, odmah stiže do brejka i materijalizuje ga, a u narednom propušta par brejk prilika za nastavak serije gemova. U devetom gemu  Knap se upisuje na semafor, ali do kraja nije uspela da pripreti nijednom na Jelenin servis, pa je uz još jedan brejk JJ odservirala u četrnaestom gemu za pobedu, nakon 62 minuta.

Pri kraju meča Jelena je povećala malo svoje greške, ali veliki deo meča je igrala stabilno, slala precizne, duboke lopte, uz neretke uspešne izlaske na mrežu.

Za plasman u četvrtfinale protivnica će joj biti Alisa Klejbanova. Do sada su odigrale šest duela i obe dobile po tri, poslednji na prošlom US Open-u koji je dobila Jelena lako, 6-3, 6-2

JJ i Alisa ove nedelje igraju dubl zajedno i sutra ih očekuje četvrtfinale protiv Amerikanki Spirs/Kops Džons.