JJ bez finala nakon čudnog meča

jelenaJelena Janković poražena je  u polufinalu  Mastersa u Sinsinatiju od strane druge teniserke sveta  beloruske teniserke Viktorije Azarenke, u tri seta, rezultatom 6-4 2-6 3-6.

Za dva sata i osam minuta igre, viđeno je neverovatna 23 brejka i preko 100 neiznuđenih grešaka i 20 duplih servis grešaka  na obe strane, Uz to je Azarenka prvi put sačuvala servis nakon 60 minuta, od ukupno tri,  a Jelena jedan jedini u celom meču

Jelena se bolje snašla u uvodnom setu i uspela petim brejkom da stigne do seta. Azarenka je bila stabilnija u drugom setu, da bi u trećem fešta brejkova bila nastavljena, a Vika je ovoga puta napravila ključni brejk. U suštini, ključni su bili servis gemovi, koji su ovoga puta imali ulogu brejkova. Ona koja bi uspela da bar jednom sačuva servis, osvojila bi set.

Iako uzbudljiv i neverovatan meč nije obilovao nekim kvalitetnim tenisom, pogotovo za ovakve dve teniserke. Na trenutke bi pokazale šta umeju fenomenalnim udarcima, a onda opet nastavljale agoniju sa neiznuđenim  greškama i duplim servis greškama i brejkovima.

Drugu teniserku sveta u finalu, koje je na programu u nedelju, očekuje duel sa prvim reketom sveta Serenom Vilijams.

Jelena je ovim plasmanom obezbedila  11. mesto an WTA listi i 8. u trci, tako da ipak nema za čim da žali.