JJ u četvrtfinalu Čarlstona: za promenu brzinski

jelena-jankovic_Charleston_osminaU osmini finala turnira Premier serije u Čarlstonu, Jelena Janković  pobedila je američku teniserku Džesiku Pegilu 6-0 6-4 nakon nešto više od sat vremena igre.

Za promenu Jelena bez drame dolazi do svoje 8. pobede u nizu an šljaci ove godine. Mada je moralo biti komplikacija, bar na trenutke, u jendom delu meča.

Prvi set dobija dominantno. Solidna igra sa Jelenine strane i nešto lošije izdanje protivnice obezbedili su JJ 7 brejk lopti, od kojih koristi 3, usput ne dozvolivši protivnici više od dva poena u svojim servis gemovima.

Drugi set počinje loše po JJ. Po običaju, kada stekne prednost, Jelena se opusti a protivnice tada često dodaju gas.  Nakon tri brejka u nizu Pegila prva drži servis i dolazi do vođstva od 3-1. Ipak, JJ brzo dolazi do izjednačenj, a zatim i prednposti odi 4-3. Nakon što je pri rezultatu  4-4 spasila brejk loptu, JJ je  rutinski privela meč kraju.
Pegila je duplom greškom završila učešće na turniru, na kom je došla do svoje prve pobed eu glavnom žrebu turnira, kao i pobede nasd top 30 teniserkom, Monom Bartel.

Jelena će se u svom petom četvrtfinalu u Čarlstonu  sastati sa Vimbldonskom juniorskom šampionkom Judžin Bušar iz Kanade, koja je vodila protiv Samante Stosur 6-1 2-0 kada je Australijanka predala meč zbog povrede. JJ i Bušar se nisu sastajale do sada. Par drugog četvrtfinala su Karolina Voznjacki i Stefani Vogele.