Jelenin prvenac u 2013-oj

1256636-3x2-340x227I Jelena Janković je uspešno startovala u novoj sezoni. U prvom kolu turnira u Sidneju bilae jbolja od Tamire Pašek, sa 6-2 7-6(5).

Dva seta i dve potpuno drugačije priče. U prvom je Jelena bila ubedljiva i sa dva brejka brzo stigla do 5-1 i servisa za set. Tada već počinju stvari da se menjaju a poslednja dva gema nagoveštavaju šta će se dešavati u nastavku. Dva uzastopna brejka, gde je prvo Jelena izgubila svoj servis a zatim i njena protivnica, obeležile su kraj ali i početak narednog seta.

Čak po tri puta su teniserke gubile svoj servis u nastavku i to uvek po istom šablonu. Prvo Jelena, pa Tamira i onda dva servis gema koja su išla uz servis. Na taj način je moglo da se stigne samo do taj brejka, mada je Jelena na 6-5 imala meč loptu. U taj brejku, Jelena prva stiže do set, tj meč lopte na 6-5, i ovoga puta koristi šansu.

U drugom kolu Jelena će imati za protivnicu Robertu Vinci, od koje je jednom izgubila i to prošle godine u Dalasu. Roberta je u prvom kolu bila bolja od osmog nosioca, Nađe Petrove, što je znak da je i dalje u odličnoj formi i da će Jelena imati težak zadatak da obezbedi četvrtfinale i verovatno meč sa Agnješkom Radvanskom.

Turnir u Sidneju spada u Premier kategoriju i igra se za nagradni fond od 690.000 dolara. Jelena je prošle godine izgubila u drugom kolu od Azarenke, ali je igrala finale ovog turnira 2007. godine, kada je u dramatičnom meču poražena od Kim Klajsters.