Luksemburg: Jelenin poraz za kraj sezone

Iako se posle 0-3 u drugom setu žalila na zdravstvene probleme, ipak je jasno da je gubitak prvog seta posledica nesigurne Jelenine igre a pre svega psihe i da je Petković, koja je u sve boljoj formi, to sasvim lepo iskoristila i na kraju dobila meč sa 7-5 6-0.

Jelena je imala gem loptu za vođstvo od 2-0 i potvrdu brejka. Imala je i dve brejk lopte za vođstvo od 5-4, ali i dve vezane gem lopte za izjednačenje i taj brejk. Većinu tih bitnih poena, Jelena je odigrala bez sigurnosti, volje i, ponekad, ideje šta treba da radi. Prema savetima svog trenera, Petković je samo bila mirnija i strpljivija u tim trenucima i tako dočekala svoje šanse za pozitivan ishod.

Daleko od toga da se meč svodio na Jelenine greške i Andreinu odbranu. Bilo je tu i kvalitetnih poena, odličnih odbrana i taktički sjajnih razmena udaraca, ali je tu bitku Jelena izgubila od sve bolje Petković, koja je blizu nekadašnje forme.

Drugi set je ipak bio samo formalnost. Jelena nije izgledala kao igračica koja ima volje za preokretom, mada je Popović upozoravao Andreu upravo na suprotno. Jelena ga je demantovala, ali prema toku događaja, razlog za slabu igru i kretanje u nastavku treba tražiti i u zdravstvenim problemima zbog kojih je Jelena tražila lekarsku pomoć posle tri odigrana gema.

Tako je Jelena završila ovu godinu na slabijem mestu nego što je počela sezonu. S  obzirom na rezultate to i nije toliko loš plasman ali dokle će tako Jelena dalje moći da se održi na relativno dobroj poziciji, ostaje da se vidi. Gledajući razvoj Jelenine karijere u poslednjih nekoliko sezona teško je biti optimista ali nada umire poslednja.