Jelena završila takmičenje u Sinsinatiju

JJSrpska teniserka Jelena Janković doživela je ubedljiv poraz u polufinalu turnira u Sinsinatiju od Simone Halep 6-1, 6-2. Mnogo nervoze, grešaka, letargije bilo je u igri srpske teniserke, koja nije ličila na sebe iz prethodnih dana, kada se probila do polufinala. Ako je za utehu, Jelena Janković je plasmanom u polufinale obezbedila skok od tri mesta na sutrašnjoj WTA listi, pa će biti 22. teniserka sveta.

Jankovićeva je protiv Halepove odigrala veoma loš meč i videlo se da je umorna posle teških mečeva koje je imala ove nedelje. Rumunka je bila veoma raspoložena, diktirala je tempo, a čak i kada je Jelena na trenutke zasijala, odmah je imala spreman odgovor. Srpska teniserka je bila i poprilično nervozna, tokom celog meča je dobacivala svojim trenerima koji su sedeli u njenom boksu i jednostavno nije imala pravu šansu da uopšte pripreti Halepovoj.

Zahvaljujući tom trijumfu, Halepova će od ponedeljka biti druga teniserka sveta, a u finalu će se sastati sa Amerikankom Serenom Vilijams, koja je pobedila Elinu Svitolinu iz Ukrajine sa 6-4, 6-3.