Jelena ubedljiva protiv Vinči

jelena sinsinati 2013Srpska teniserka Jelena Janković  plasirala se u polufinale Mastersa u Sinsinatiju. Srpkinja je u četvrfinalu savladala Italijanku Robertu Vinči rezultatom 2-0, po setovima 6-0, 6-4. JJ će se u borbi za finale sastati sa pobednicom duela Azarenka – Vožnjacki.

Jelena Janković je meč završila za samo sat i četiri minuta, a pored dobre igre pomogla joj je i Vinči da se sve brzo reši, jer je imala problema sa povredom.

Srpkinja je sjajno počela meč i već na startu vodila sa ogromnih 3-0. Jelena Janković ni u jednom trenutku nije pala u igri, te je vrlo lako i brzo osvojila još tri gema i najubedljivije moguće rešila prvi set u svoju korsit rezultatom 6-0. JJ je prvi set osvojila za samo 18 minuta.

U drugom setu igralo se ravnopravno sve do rezultata 2-2, ali je i tada bilo dosta prilika za brejk. U petom gemu Roberta Vinči je napravila brejk, a potom i materijalizovala prednost za 4-2. Međutim, Jelena Janković je potom brzo uzvratila, došla do izjednačenja, u međuvremenu se Italijanka žalila i na povredu, da bi u nastavku sve to iskoristila Srpkinja i sa još jednim brejkom stigla do drugog seta za konačnih 6-4 u ovom delu igre.