Jelena u polufinalu

Dubai, trenutno zvanično mesto boravka Jelene Janković, očigledno je srećan turnir kada je srpska teniserka u pitanju. Jelena je danas pobedila Samantu Stosur, 6-4 6-2 i plasirala se u svoje peto polufinale od 2005. godine.

Baš te 2005. godine, Jelena je ušla i u finale, što je tada za nju to bio, najveći uspeh. Da li će joj to poći za rukom i ove godine teško je reći, jel je Agnješka Radvanska veoma nezgodan protivnik, a do sada su igrale dva meča i rezultat je 1-1.

Bila je to i Samanta Stosur, bar na papiru. Ipak, Samanta nije danas imala svoj dan, mada joj je u tome dosta pomogla Jelena, jer je uspevala da nađe rešenja za njen servis, povremeno čak i prvi. Uz to Jelena je danas odlično servirala pa je imala as više od Samante, ali je najvažnije to što je Jelena igrala pametno, nije peterano grešila i iskoristila je zaista preveliki broj grešaka protivnice, čak 39, uz negde oko 19 vinera. Kod Jelene su te brojke gotovo izjednačene.

Tako je Sem drugi put uzastopno, bila Jelenina “žrtva” u četvrtfianlu Dubaija. U Dubaiju bi mogao da se odigra i prvo srpsko finale, što bi bila prava senzacija, s obzirom na formu obe teniserke u poslednje dve – tri godine.