Jelena u drugom kolu Bogote

26049517Jelena Janković plasirala se u drugo kolo Internacional turnira u Bogoti, pobedom nad američkom teniserkom Džulijom Koin.
Tri seta je trebalo Jeleni da se ”reši” 100 mesta lošije rangirane teniserke. Na kraju, rezultat je bio 6-4 5-7 6-2 u korist srpske reprezentativke.

Izlišno je reći da je sve moglo mnogo brže i jednostavnije. Ali, da  je sve jednostavno i brzo, Jelena se ne bi zvala Jelena, već verovatno Serena.

Prvi set počela je dobro, uzela dupli brejk uz gubitalk samo jednog poena i servirala za vođstvo od 4-0. Međutim, dešava se što i obično, dozvoljava protivnici da se vrati, ali,   rešava set u svoju korist rezultatom 6-4.
U drugom setu dolazi do brejka prednosti i servira pri rezultatu 3-2, ali se protivnica vraća do 3-4, da bi JJ nastavila klackalicu i povela sa 5-4, uz servis za meč. Umesto da završi meč mirno, dozvoljava protivnici da vrati brejk  a onda i napravi novi za 5-7.
Treći set počinje opet odlično, vodi 4-0, dolazi do šanse i za 5-0, ali nakon maratonskoog gema gubi taj gem, kao i svoj servis. Međutim na 4-2 ponovo uzima brejk  i  završava meč  gemom na svoj servis, nakon nekoliko odbranjenih brejk i ne iskorišćenih meč lopti.
Meč je krasila ne tako sjajna igra, uz previše pukog prebacivanja preko mreže, ali pobedi se ne gleda u zube. Bar tako kažu…

Toliko muke protiv 124e teniserke sveta koja je svaki poen slavila kao da igra finale nekog GS turnira, nije dobra vest. A opet, JJ je najbolje rezultate imala na turnirima gde je u ranim rundama spašavala živu glavu. Ipak je Koin prošle godine igrala finale Bakua i  izgubila od Jovanovski, iako je mimo toga uspela da osvoji smao jedan meč u glavnom žrebu nekog WTA turnira.

Sledeća Jelenina protivnica jeste Mariana Duke Marinjo, bivša osvajačica ovog turnira. Da li će JJ iskoristiti šansu i činjenicu da je većina nosilaca već sada ispala sa turnira videćemo.
JJ je do pre tačno godinu dana bila top 15 teniserka, kada je neočekivano ispala u Kuala Lampuru, turniru iste kategorije kao Bogota. Možda bi bilo i simbolično, da najlošiju seriju u svojoj karijeri započetu tada, prekine baš ovde.  JJ nije osvojila titulu  3 godine, od trijumfa u Indian Velsu.