Jelena u četvrtfinalu!

Treći nosilac na turniru premier kategorije u Karlsbadu, Jelena Janković plasirala se u četvrtfinale pobedom nad mađarskom teniserkom Melindom Cink razultatom 2-6 6-4 6-4..

Bivša prva teniserka sveta, koja je bila slobodna u prvom kolu,  imala je dosta problema na svoj servis tokom čitavog meča, koji je bio uspešan na samo 55 %!

“Bila sam u nevolji”, rekla je Jankovićeva, “Nije bilo lako. Bila sam pod pritiskom. Morala sam nešto promieniti.”

Nakon što je, uz dva brejka, Cink dobila prvi set, u drugom i trećem setuu  su igračice razmenile po brejk, da bi  Jankovićeva pri rezultatu 4-4 u drugom i 3-3 u trećem dolazila do presudnog.

“To je bio jedan od onih dana kad ne igrate dobro, i stvarno  ne osećate svoje udarce, ali sam pronašla  način da pobedim”, rekla je ona. Mada u njenom slučaju može se reći, to su oni MESECI, pre nego dani, ali dobro, pobedi se u zube ne gleda.

Jankovićeva je dosegla četvrtfinale po prvi put u šest nastupa na ovom turniru. Što je zanimljivo, jer joj je trebala samo jedna pobeda, ali treba napomenuti i da je ovaj turnir do pre nekoliko godina bio turnir prve kategorije, pre nego što je ”zamenjen” Sinsinatijem u tom smislu.

Inače, ovo je Jeleni tek treće premier četvrtfinale ove godine! A ono po čemu je turnir bitan jeste što joj pruža mogućnost da solidnim rezultatom bude nosilac na predstojećim Olimpijskim igrama. To zavisi i od Nađe Petrove, koja je za tek nekih 70 poena u zaostatku za Jelenom, a igra takođe u četvrtfinalu.

Srpska teniserka će u narednoj rundi igrati protiv kvalifikantkinje Jung-Đan Čan iz Tajvana.

Ostali četvrtfinalni parovi su; potencijalne protivnice JJ u polufinalu, Bartoli-MekHejl, zatim Petrova-Lepčenko i Cibulkoba-U.Radvanjska, čija starija sestra ne učestvuje na turniru, iako je branilac titule.