Jelena u 4. kolu posle velike borbe

Jelena Janković se dosta mučila sa Kurumi Narom iz Japana, ali je na kraju posle jednog sata i 53 minuta borbe ipak uspela da se plasira u 4. kolo US Opena.

Najbolja srpska teniserka je uspela da posao završi u dva seta, iako je delovalo da će sigurno izgubiti drugu deonicu. U prvom setu Jelena je bila sigurna, iako je izgubila svoj servis, ali je nadoknadila sve sa dva brejka koja su bila dovoljna za 6-4.

Međutim, u drugoj deonici Japanka je počela da pogađa linije i pasing šotove, zbog čega je Jelena morala dobro da se pomuči kako bi se održala u meču. Već posle tri gema u drugom setu naša teniserka ostala je bez čelendža, ali je uspela da povrati brejk i izjednači na 2-2.

jelena-nuri-uso13-02Nara je ipak i dalje igrala odlično i naterala Jelenu da se nervira, da napravi dve uzastopne dvostruke greške i dozvoli protivnici da povede sa 2-5. Delovalo je da je drugi set otišao u nepovrat, ali se srpska teniserka nije predavala.

Uporno i dobrom igrom Jelena je počela svoj “povratak” u drugi set, napravila je brejk i smanjila na 3-5, zatim dobila svoj servis za 4-5, a zatim još jednim brejkom stigla do 5-5. Publika je bila oduševljena igrom dve teniserke, ali pre svega povratkom Jelene koja je ponovo izgubila svoj servis za 5-6, ali je onda napravila još jedan brejk i uvela drugi set u taj-brejk.

U taj-brejku je Jelena dominirala i rešila ga je u svoju korist, krunišući tako povratak u drugom setu kada je delovalo da je on već izgubljen. Ovim trijumfom Jelena je izborila duel sa Na Li, koja je peti nosilac na turniru i koja je u 3. kolu savladala Loru Robson sa 6-2, 7-5.

Srpkinja i Kineskinja su izjednačene u dosadašnjim duelima (4-4), ali je u poslednja tri duela trijumfovala srpska teniserka, uključujući i onaj u Rimu ovog proleća kada je Jankovićeva pobedila sa 7-6(2), 7-5.