Jelena u 29-om finalu u karijeri

jelenaSrpska teniserka Jelena Janković  plasirala se u svoje 29-to WTA finale u karijeri pobedom nad italijanskom teniserkom Karin Knap 3-6 6-1 7-6 (2). Meč je trajao 2 i po sata.

Još jednom nepotrebna tri seta.
Prvi set počinje sa brejkom na protivnicin servis ali Italijanka odmah uzvraća istom merom. Na 3-4 Jelena dozvoljava protivnici da iskoristi i drugu brejk loptu i nakon  propuštenih šansi na servis protivnice  gubi set  3-6.
U drugom setu JJ potpuno dominira. Sve što je bilo potrebno jeste da srpska teniserka unese više kontrole u udarce i smanji greške, koristi protivnicine. To se isplatilo jer sa duplim brejkom JJ osvaja set 6-1.
U drugom setu Jelena opet dolazi prva do prednosti od 3-1, ali dozvoljava protivnici ribrejk za 3-3. Kada je još jednom oduzela protivnici servis činilo se da je to-to. Međutim, od 5-3 dozvoljava protivnici da povede sa 6-5. Knap je u tim trenucima igrala na sve ili ništa, udarala iz sve snage i to joj se svakako isplatilo.
Na kraju, meč je odlučen u tajbrejku, gde je JJ potpuno dominirala i nakon 5-0, ubrzo stigla do prve meč lopte na 6-2, koju koristi.

U sutrašnjem finalu Jelena će se sastati sa Paulom Ormačeom, neočekivanom finalistkinjom iz Argentine, koja je savladala kvalifikantkinju Telianu Pereiru iz Brazila u drugom polufinalu. Dvadesetjednogodišnja Argentinka je trenutno 198. na WTA listi, a od sledeće nedelje skočiće minimum 60 mesta.
Jelena i Paula do sada se nisu sastajale na WTA turu.

Jeleni je ovo sedmo finale na šljaci, a do sada je izgubila samo jedno. Naša teniserka je obezbedila napredak na WTA listi na 22. mesto, a titula bi joj donela 280 poena i 21. poziciju.