Jelena spasla obraz

Jelena Janković nije uspela da pobedi Karolinu, ali je ipak u drugoj polovini drugog seta, pokazala da to može. Zašto nije i zašto se tako kasno probudila, to verovatno zna samo Jelena. Ipak, ostaje žal što preokret nije izvela do kraja.

A na pomolu je bio težak poraz. Jelena posle prvog gema, koji se igrao desetak minuta, naglo pada u igri. Puno grešaka, čak i bez previše rizične igre, pretvorili su se u malodušnost i apatiju. Zabrinuti pogledi prema treneru govorili su da Jelena nema ideju kako da popravi stvari. Rezultat je bio 6-0 za protivnicu. Previše!

Početkom drugog seta Jelena nešto menja. Postaje agresivnija, pa čak pokušava izlascima na mrežu da skrati poene. To joj je uspelo u prvom gemu, ali onda dolazi opet period nestabilne igre. Karolina, sa druge strane sve sigurnija i rezultat je 4-1 uz dva brejka prednosti za Dankinju. I tda stvari počinju da se menjaju…

Jelena konačno kreće sigurnije. Vraća brejk, uzima svoj servis i stiže do još tri brejk lopte da se potpuno vrati u meč. I Karolina je u panici i očajnički prekida igru, tražeći spas u čelindžu, na prvu brejk loptu. Milimetri su na njenoj strani, što malo remeti, teško uhvaćeni Jelenin ritam. Karolina se izvlači iz teške situacije i dolazi do 15-30 na Jelenin servis. Jelena ipak osvaja svoj servis gem i tera protivnicu da servira za meč.

Malo Jelena, malo Karolina, tek ono što se nije desilo pre dva gema, desilo se u tom desetom gemu. Jelena dolazi do izjednačenja, ali izgleda da je to previše istrošilo Jelenu. Sledi još jedan nesiguran servis gem i onda Karolina sigurno privodi meč kraju, 6-0 7-5.

Šteta za Jelenu. Krenula je dobro na ovogodišnjem AO, bez obzira na protivnice. Poraz od najbolje plasirane igračice na svetu, svakako nije neuspeh, kao i 4. kolo na jednom gren slemu. Svi znamo da Jelena može više od toga i to verovatno i nju boli. Samo, kada se jednom izgubi kontinuitet dobrih rezultata, onda je teško vratiti se, osim ako niste Serena Vilijams, Žasti Enan ili neko sličan. Jelena se trudi, to je očigledno, samo da ne klone duhom, jer to joj se već dešavalo u zadnje dve-tri godine. Naravno, da je i povrede mimoiđu.