Jelena rutinski protiv Svitoline

Najbolje rangirana srpska teniserka Jelena Janković provela je 91 minut na terenu u meču 1. kola na turniru u Madridu. Ona je sa 6-4, 6-3 savladala deset godina mlađu koleginicu, Ukrajinku Elinu Svitolinu.

jelena-jankovic2Već na startu meča, u prvom gemu, Jelena je imala brejk loptu koju nije iskoristila. Na svoj servis bila je sigurna, a novu priliku za brejk imala je u trećem  gemu, ali ni to nije uspela da pretvori u brejk. Do prvog brejka u meču čekalo se do petog gema kada je Jelena konačno uspela da oduzme servis Ukrajini i povede sa 3-2. Do kraja seta nije bilo brejkova, a koliko je Jelena bila superiorna na svom servisu, najbolje pokazuje podatak da je poslednja dva servis gema završila bez izgubljenog poena.

U uvodnom gemu drugog seta Jelena pravi brejk,  a u sledećem gemu prvi put se suočava sa brejk prilikama koje uspeva da spasi i povede sa 2-0. Jankovićeva je mogla ovaj set da završi mnogo ubedljivije da je iskoristila brejk šanse u trećem i sedmom gemu. Srpkinja je i dalje bila sigurna na svoj servis pa je pri rezultatu 5-3 Svitolina servirala za opstanak na meču. Iako je Ukrajinka imala dve gem lopte, Jelena je uspela da se izbori za meč loptu koju j odmah iskoristila i došla do trijumfa.

Naredna rivalka Jeleni u 2. kolu biće Ruskinja Anastasija Pavljučenkova koja je sa 2-1 u setovima savladala Španjolku Mariju-Terezu Toro-Flor. Sutra nas očekuje srpski derbi u 2. kolu Madrida. Ana Ivanović igra protiv Bojane Jovanovski poslednji meč na centralnom terenu. Program na centralnom terenu počinje od 11:00 časova, a otvaraju ga KIneskinje Li i Dženg.