Jelena pružila odličan otpor Sereni

jj-istanbulJelena Janković je poražena u polufinalu WTA Masters turnira u Istanbulu, pošto je Serena Vilijams bila bolja od nje sa 2-1 u setovima. U izuzetno čudnom meču Serena je imala uspone i padove, ali je na kraju ipak došla do pobede.

Amerikanka je u meč ušla kao apsolutni favorit i tako je i odigrala najveći deo prvog seta. Međutim, pred njegov kraj kao da je zadobila povredu leđa, ali bilo je očigledno da nije reč samo o fizičkim, već i o psihičkim problemima.

Serena je uspela da osvoji prvi set, ali je Jelena već krajem njega preuzela inicijativu, koju je potvrdila u drugom setu. Na momente se Amerikanka gotovo nije ni pomerala na terenu, što je Jelena uglavnom znala da iskoristi i ubedljivo povede. Publika je žestoko reagovala pri rezultatu 5-2 za našu teniserku kada je zvižducima “upozorila” Serenu da letargično ponašanje na terenu nije prihvatljivo za ljude koji su papreno platili ulaznice.

Od tog trenutka Serena je zaigrala kao preporođena. Jelena je uspela da osvoji drugi set, ali je nakon toga u trećem bila u potpunosti u senci Amerikanke. Vilijams je pronašla svoju igru, zaigrala je punom snagom i Jelena ponovo nije imala pravi odgovor.

Pri rezultatu 5-2 Serena je imala prvu meč loptu koju nije iskoristila, Jelena je napravila brejk za 5-3, a zatim na svoj servis smanjila na 5-4. Serena se tada gotovo rasplakala na terenu, što je bio dovoljan dokaz da kod nje u pitanju nisu bili samo fizički, već i psihički problemi.

Ona je ipak smogla snage da dobije naredni gem i iskoristi svoju četvrtu meč loptu, čime je došla do pobede bez puno radovanja na kraju. Jelena je sa druge strane pozdravljena ovacijama istanbulske publike i može se reći da je na najbolji način završila veoma uspešnu sezonu.

Protivnica Sereni u sutrašnjem finalu biće Na Li koja je sa 6-4, 6-2 savladala Petru Kvitovu. 

Kineskinja je nastavila sa odličnim partijama, zabeleživši četvrtu pobedu na završnom turniru sezone. Ona se tako revanširala Kvitovoj za poraz u Pekingu od pre dvadesetak dana.

Na Li je odlično otvorila meč, napravila dva brejka i vrlo brzo povela sa 3-0. Kvitova se polako vraćala u prvi set, pa je posle nekih 45 minuta izjednačila na 4-4.  Nije Čehinja uspela da napravi potpuni preokret, ponovo je izgubila svoj servis i Na Li je povela sa 1-0. Iako su dve teniserke razmenile po brejk na početku drugog dela meča, kineska teniserka je osvajanjem prvog seta prelomila duel. Napravila je još tri brejka i lagano završila meč.