Jelena prošla, Bojana nije

Dva meča, koja su počeka i završila se u približno isto vreme, donela su i dva očekivana rezultata. Jelena nije rezultatski imala mnogo problema protiv Bračikove, 6-3 6-2, dok je Bojana, takođe rezultatski, časnije izgubila nego letos u Njujorku, 6-2 6-4.

Iza onoga što pokazuje rezultat, vide se i neke mane kada je Jelena u pitanju. To je nesiguran servis. Opet je slabijoj teniserki dozvoljavala prilike za brejk, čak osam. Doduše šest ih je spasila ali uz procenat prvog, 57% i samo 60% osvojenog kada ga ubaci nije ni moglo da bude bolje. Ipak, na kraju je sve ispalo lako i ubedljivo, pa će valjda protiv jačih biti i boljeg servisa. A već u sledećem kolu je čeka prva ozbiljna prepreka, Frančeska Skijavone.

Bojani je pretio sličan rezultat kao i na US openu, kada je Sereni uspela da uzme samo dva gema. Gubila je sa 6-2 i 5-1, a onda je Serena uzela medicinski tajm aut, bilo je čak i razmišljanja o predaji, bar kod Bojaninih navijača, ali od svega što je srpska teniserka uspela da ostvari su tri naredna gema, kada je Serena ipak rešila da završi posao. Poraz od Serene i nije toliko razočaravajući, na kraju Bojana je napravila čak tri brejka protiv teniserke koja ima snažan servis, ali sa sedam duplih grešaka i tek 49% osvojenih poena na prvi servis, Bojana nije mogla više. Stari problemi sa servisom očigledno ostaju, a kako će Bojana izaći na kraj s time videćemo već iduće nedelje kada u Sidneju brani polufinale iz prošle godine.