Jelena preokretom prekinula lošu seriju

Niz od četiri poraza u prvom kolu je prekinut. Jeste na težak i neizvestan način, ali ipak na njavažnijem turniru od pet poslednjih na kojim a je Jelena učestvovala. Doduše i protivnica je bila najslabija, bar po imenu, ali je  Patriša Majer igrala stvarno dobar meč, što je nesigurnoj Jeleni dodatno otežalo posao. Na kraju ipak pobeda, 1-6 6-1 7-5.

Jelena je ušla agresivno u meč, prvih nekoliko gemova igrana su na razliku, ali je Jelena i pored vraćenog prvog brejka, ipak bila u zaostatku od 1-4. Forhend je bio najveći problem, ali pre svega realizacija prvog servisa, koja je bila katastrofalno loša u prvom setu, 38%. U naredna dva gema, Jelene kao da nije bilo na terenu, a kada se sve sabere, gotovo polovina grešaka koje je Jelena napravila u meču, otpada na ovaj deo igre.

Meč je verovatno preokrenut u 4. gemu drugog seta. Iako je pre toga došlo do još jedne razmene brejkova, gde je Jelena prva stekla pednost, od čtevrtog gema Jelena prva dolazi do opipljivijeg vođstva, 4-1 da bi se do kraja seta desio isti scenario kao u prvom. U trećem je viđen najbolji tenis, ali je Jelena igrala mnogo ćvršće i bolje. Jeste Majer uspevala dva puta da napravi brejk, prvi put u šestom a drugi put u desetom gemu, kada je Jelena servirala za meč, ali je te brejkove napravila izuzetno kvalitetnom i agresivnom igrom, koju nije mogla dugo da održi, delom i zbog činjenice da je Jelena ipak pronašla svoj ritam, pre svega kod forhenda i servisa, tako da nije dozvolila da propusti 6-5 uz sopstveni servis, što joj bila “praksa” u nekim od poslednjih mečeva.

Jeleni je tako sigurno pao kamen sa srca a koliko će joj to pomoći u nastavku turnira teško je reći. Kada bi se ovaj meč filmskom motažom, iseckao i napravio jedan bez loših delova Jelenine igre, videli bi da Jelena ima sve što joj je potrebno za mnogo više od ovog što postvaruje. Kako je tenis ponajviše mentalna igra, moguće da će Jelenu ova pobeda podići u toj meri da već u sledećem meču pokaže mnogo više, a sledeća protivnica će biti najverovatnijeVarvara Lepčenko, lepa prilika da se još malo sazida i forma i samopuzdanje.