Jelena preokretom do pobede

jelena jankovicJelena Janković plasirala se u dugo kolo  turnira prve kategorije  u Pekingu, pobedom nad Ruskinjom Anastasijom Pavljičenkovom u tri seta, rezultatom 1-6 6-4 6-0!

Nakon ubedljivo izgubljenog prvog seta, delovalo je kao da će Ruskinja, po četvrti put u pet duela sa srpskom teniserkom, izaći kao pobednica. Međutim, Jelena je imala druge planove. Verovatno podstaknuta činjenicom da  bi je ovaj poraz  još više odgurnuo od top 10 i trke za Istanbul, borila se za svaki poen i na kraju došla i do preokreta.

U drugom setu je Pavljičenkova praktično nudila Jankovićevoj svaki svoj servis gem. U svakom je JJ imala brejk lopte, ali koristi tek na 3-2, u trećem servis gemu Ruskinje. Ubrzo dolazi i do prednosti od 5-2, ali kao po običaju, ne uspeva da odservira za meč dva gema kasnije i Pavljičenkova preti da izjednači rezultat na 5-5. Ipak, Jelena  to ne dozvoljava i opet oduzima servis protivnici za 6-4.

Kroz treći set je protutnjala, vezavši tako 7 gemova u nizu za pobedu nad protivnicom koja joj je do sada bila teško rešiva enigma.

Jelenu u drugom kolu čeka 79. teniserka sveta, kvalifikantkinja Galina Voskobojeva iz Kazahstana, sa kojom se do sada nikada nije sastajala.

Ana Ivanović i Bojana Jovanovski takođe su se plasirale u drugo kolo ovog turnira, a Novak Đoković igraće tek sutra. Jelena igra i u konkurenciji parova sa Slovenkom Katarinom  Srebotnik. One su, kao 4. nositeljke,  slobodne u prvom kolu.