Jelena preokretom do naredne runde

Jelena Janković pobedila je Medison Brengl u prvom kolu turnira u Sinsinatiju nakon preokreta sa 4-6, 6-4, 6-2. Nije Jankovićeva dobro ušla u meč, izgubila je prvi set, ali je uspela da preokrene i izbori drugo kolo turnira. U narednoj rundi će igrati sa boljom iz duela između Timee Bačinski i Medison Kiz.

Delovalo je da Jelena neće imati problema u ovom meču pošto je prva napravila brejk i povela sa 2-0. Ali, probudilo je to Amerikanku koja je napravila dva uzastopna brejka za prednost od 3-2, koju je sačuvala do kraja seta i rutinski povela sa 1-0. jelena jankovicU drugom setu smo videli obrnutu situaciju. Povela je Amerikanka sa 2-0, ali nije se predavala Džej Džej, pa je prvo u četvrtom gemu stigla do egala, a odlučujući brejk napravila za set loptu i izjednačenje na 1-1.

Nastavila je u istom ritmu i u trećem setu. Prvo je spasila brejk loptu, a onda protivnici uzela servis za 3-1. Potom je usledila dvočasovna pauza zbog kiše, ali to nije poremetilo Jankovićevu, koja je bez problema privela meč kraju pri povratku na teren za pobedu od 2-1.

“Nije bila lako jer je Brengl igrala baš dobro. Mnogo je trčala. U jednom momentu sam mislila da ću se onesvestiti. Drago mi je što sam uspela da ostanem jaka”,  rekla je Jelena,