Jelena preokretima do četvrtog kola Garosa

Jelena Janković plasirala se u 4. kolo Rolan Garosa pobedivši u 3 seta Samantu Stosur iz Australije (3-6, 6-3, 6-4)

Jelena i Samantu su meč otvorile dobro. Osvajale su gemove na svoj servis sve do 8. gema, kada Jelena počinje puno da greši i Sem pravi ključni brejk za 5-3. U narednom gemu u kom je servirala za set, bila je izuzetno sigurna i lako stigla do 6-3.

Drugi set bolje je otvorila Jelena. Brzo je stigla do brejka i vođstva do 2-0. Međutim u nastavku, Sem vraća brejk i izjednačuje na 2-2. Jelena opet podiže nivo igre i u 8. gemu dolazi ponovo do brejka. U narednom gemu Jelena je privela set kraju, majstorijom na mreži, identičnim rezultatom kao što je protivnica prethodni set – 6-3.

Jelena je i treći set nastavila u istom ritmu. Brzo je stigla do dva brejka prednosti i vođstva od 3-0. Međutim već u 4. gemu Sem dolazi do brejka i smanjuje na 3-1. U narednim gemovima Sem podiže nivo igre, vraća i 2. brejk i izjednačuje na 3-3. U naredna dva gema protivnice su sigurne i rezultat je 4-4. Jelena je naredni brejk pravi na 5-4. U narednom gemu se odigrala velika borba, Jelena je spasila brejk loptu, a Samanta 3 meč lopte, Jelena koristi svoju 4. meč loptu da bi završila ovaj ludi dvočasovni meč.

Njena naredna protivnica biće Džejmi Hempton, koja je eliminisala 7. nositeljku Petru Kvitovu.