Jelena posle tri seta u polufinalu Brizbejna

U svom stilu Jelena Janković je odigrala tri seta protiv Nemice Anđelike Kerber i plasirala se u polufinale WTA turnira u Brizbejnu. Srpska teniserka je ostvarila pobedu nad Anđelikom Kerber, rezultatom 2-1, po setovima 6-7 (8-10), 6-3, 6-1.

jelena jankovicNemica je bolje počela meč i napravila brejk za 4-2, ali od tog trenutka Jelena je zaigrala bolje i sa tri vezana gema došla u situaciju da servira za set. Ipak pad koncentracije i par neiznuđenih grešaka vratilo je Kerber u prvi set koji je dobila u taj-brejku rezultatom 10-8.

Jankovićeva nije dozvolila sebi da psihički padne, već je nastavila sa agresivnom igrom i isključivo ona odlučivala o ishodu poena. Brejk u šestom gemu drugog seta bio je dovoljan da Jelena izjednači rezultat što je donelo novu inekciju sampouzdanja srpskoj teniserki.

U trećem setu Jelena je nastavila da napada, a igra Kerber se totalno raspala pa je Jankovićeva treći set ubedljivo rešila u svoju korist. Protivnica Jankovićevoj u borbi za finale biće bolja iz meča Azarenka – Fegele. U drugom polufinalu sastaće se Marija Šarapova i Serena Vilijams.