Jelena poražena u singlu, uspešna u dublu

srebotnik-jankovicJelena Janković nije uspela da prebrodi treće kolo na Rodžers kupu u Torontu, pošto je poražena od Sorane Kirstee sa 6:3, 6:4.

Srpska teniserka nikako nije imala odgovor na odlične servise Rumunke, a i sama je pravila dosta grešaka. Na momente je uspevala da pronađe svoju igru, kao što je to bio slučaj početkom drugog seta, ali je i Kirstea tada pronalazila načina da uzvrati i na eventualni brejk odmah odgovori ribrejkom.

Posle jednog sata i dvadesetak minuta borbe Kirstea je stigla do svoje prve meč lopte. Jelena se svojski trudila da izbegne poraz, spasila je tri meč lopte ali nije i četvrtu.

Ovim porazom Jelena će izgubiti i primat kada je srpski tenis u pitanju, pošto će na najnovijoj WTA listi posle dugo vremena Ana Ivanović biti bolje rangirana od nje.

Posle neuspeha u singlu, Jelena je uspela da se plasira u četvrtfinale dublova. Ona je u paru sa Katarinom Srebrotnik pobedila šeste nosioce, američko-španski par Lizel Huber/Nurija Ljagostera Vives sa 2:0, po setovima 6:4 i 6:1, nakon 62 minuta igre.