Jelena pobedila, sledi Vesna!

52244Jelena Janković uspešno je počela Vimbldon, pošto je u prvom kolu savladala Britanku mađarskog porekla Johanu Konta sa 6:2, 7:5.

Mnogo jači otpor domaća teniserka pružila je u drugom setu, ali je Jelena u završnici ipak bila smirenija i prelomila je meč.

Ukupno, srpska igračica upisala je 23 vinera i 13 grešaka, dok je Konta imala 21 direktni poen i 25 neiznuđenih grešaka. U drugoj rundi gledaćemo srpski derbi, duel Jelene Janković i Vesne Dolonc.

Već u trećem gemu Jelena je napravila brejk – prvo je bekhend vinerom stvorila brejk šansu, a onda je rivalka pogrešla istim udarcem i srpska teniserka povela je sa 2:1.

Janković je nastavila sa dobrom igrom, a domaća teniserka mnogo je grešila. Iako je Konta vodila 40:15 u petom gemu, Jelena je napravila još jedan brejk i povela je sa 4:1. Do kraja je Janković lako sačuvala prednost i dobila je prvi set sa 6:2.

Britanka je opustila ruku u drugom setu, bila je mnogo sigurnija na svoj servis i nije dozvolila rivalki nijednu brejk šansu. Sa druge strane, Konta je pretila na Jelenin servis, propustila je brejk loptu u trećem gemu, a zatim je pri vođstvu 4:3 imala još dve.

Međutim, Janković je oba puta sjajnio odservirala i izjednačila je na 4:4. To je bila poslednja prilika za Britanku, pošto je Jelena pri rezultatu 5:5 realizovala brejk šansu za 6:5. Već prvu loptu Janković je realizovala i plasirala se u drugu rundu.

Izvor: B92