Jelena bez titule u dublu

JJOvo definitivno nije bio dan Jelene Janković! Srpska teniserka nije uspela da osvoji titulu u Hertogenbošu u konkurenciji dublova. Ona i Anastasija Pavljučenkova (treći nosioci) poražene su od Amereikanke Muhamed i Nemice Zigemund sa 6-3, 7-5.

Susret je sjajno počeo za Muhamed i Zigemund koje su u prva tri gema napravile dva brejka i došle do prednosti od 3-0. Jelena i Anastasija su vratile jedan u četvrtom gemu, ali su teniserke u naredna dva gema razmenile još po jedan brejk za prednost Amerikanke i Nemice od 4-2 na polovini seta. U nastavku su teniserke koliko-toliko dobro servirale, a protivnice su još jednim oduzimanjem servisa postavile konačnih 6-3.

U drugom setu u prva dva gema bilo je prilika za brejk na obe strane, ali nakon što to ni jedan par nije iskoristio u šestom gemu Muhamed i Zigemund koriste prvu brejk loptu u tom gemu i dolaze do prednosti od 4-2. Međutim, već u sledećem gemu uzvraćaju ribrejkom Jelena i Nastja i dolaze do izejdnačenja. Nastavak je doneo sigurnu igru sa obe strane, a kada su svi razrešenje očekivali u taj-brejku, Nemica i Amerikanka dolaze do meč lopte u dvanaestom gemu, koriste drugu i postavljaju konačnih 7-5 u drugom setu, te tako stižu do titule u Hertogenbošu.