Jelena ostala bez titule u Bogoti

Jelena Janković neočekivano je poražena u finalu WTA turnira koji se održava u kolumbijskom gradu Bogoti od mlade francuske teniserke Karoline Garsije u dva seta (6-3, 6-4).

Embedded image permalink

Jelena je sigurno otvorila meč brejkom, ali je već u narednom gemu mlada Francuskinja uzvratila istom merom i povela sa 2-1. Sve je teklo rutinski, bez brejk lopti, do sedmog gema kada je Jelena ispustila sve tri brejk šanse koje je imala i to je, ispostaviće se, bio ključni trenutak u prvom setu. Već u narednom gemu Garsija stiže do brejka, a nekoliko minuta kasnije i prvog seta sa 6-3.

Jelena je osvojila uvodni gem drugog seta nakon tri spašene brejk lopte, ali ni to nije pomoglo da Jelena prestane da pravi mnogobrojne greške, jer je već naredni gem na svoj servis izgubila, što je Francuskinji omogućilo da povede sa 3-1. Jelena je nastavila da se bori, uspela je da vrati brejk i izjednači na 3-3, ali uzaludno, jer je već u narednom gemu Garsija stigla do novog brejka kroz maratonsku borbu. Francuskinja je lako održala tu prednost do kraja i sa 6-4 u drugom setu stigla do svoje prve WTA titule u karijeri.

Jeleni će ovo finale doneti skok od jednog mesta i od ponedeljka će zauzimati osmo mesto na WTA listi.

Jelena-Garsija-Bogota14