Jelena opet sigurno

Talentovana Amerikanka Kristina Mekhejl, nije uspela da zakomplikuje današnji meč trećeg kola Jeleni Janković. Kvalitet i iskustvo su presudili, pa je rezultat ubedljiv, 6-2 6-0.

Moglo je možda da bude i drugačije, teže za Jelenu. Ispostavilo se ključni gem je bio treći u prvom setu, koji je trajao gotovo 10 minuta, u kojem je Jelena spasila čak 6 brejk lopti. Uostalom, prva tri seta su trajala 24 minuta a ceo meč 78. Odigrala je Jelena najbolje u poenima koji su mogli da donesu protivnici prednost brejka, mada je bilo i malo sreće u tim trenucima.

To i brejk koji je Jelena napravila u sledećem gemu, kao da su sasekle krila Kristini, koja je bolje ušla u meč, bar je tako izgledalo. Ostalo je bila sve rutina. Jelena se ovoga puta opredelila za sigurniju varijantu, držanja lopte u igri i čekanja da protivnica napravi grešku. Taktika, verovatno spremljena pre meča, mada možda malo prouzrokovana greškama kojih je bilo previše na početku, donela je očekivani rezultat. Mekhejl je do kraja meča uzela još samo jedan gem i to kada je Jelena servirala za set, na 5-1.

Jelenina igra nije bila na najvišem nivou u većem delu meča. Čak je i sama Jelena delovala neraspoloženo, verovatno zbog problema sa prehladom ili alergijom zbog čega je tražila pomoć lekara. Da li je zbog pomoći koju je dobila ili zbog samog rezultata, Jelena je kraj meča dočekala  u vidno boljem raspoloženju, a poslednjih nekoliko gemova su ličila na neka dobra ovogodišnja izdanja.

Razlog za optimizam pred svakako najteži meč do sada. U četvrtom kolu Jelena će igrati protiv Karoline Voznjaki, sa kojomje imala puno problema u poslednje vreme. Biće joj potrebna agresivnost ali i sigurnost, jer previše grešaka znače i siguran poraz. Treba naći balans i dobru taktiku, ali to je već posao Jelene i njenog trenera. Jelena već sada može biti zadovoljna svojim nastupom. Tri ubedljive pobede, bez obzira na protivnicu, podsećaju na stare dane kada je Jelena bila standardni član deset najboljih i prva kola joj služila za zagrevanje.