Jelena nemoćna protiv Serene, Vilijamsova osvojila Peking

Serena Vilijams, Jelena Janković, PEKING 2013Jelena Janković nije uspela da savlada prvu teniserku sveta u finalu WTA turnira u Pekingu. Serena Vilijams je osvojila titulu, pošto je u finalu turnira u Pekingu savladala našu Jelenu Janković sa 2-0, po setovima 6-2 i 6-2.

Amerikanka je bolje započela meč. U drugom gemu napravila je brejk, a onda je stečenu prednost održavala sve do osmog gema, kada je Jeleni Janković još jednom oduzela servis za konačnih 6-2 u prvom setu. Serena Vilijams je prvi deo igre rešila u svoju korist za 40 minuta.

Drugi set bolje je počela Jelena Janković. Srpkinja je u trećem gemu napravila brejk za 2-1, ali je onda Serena Vilijams prvo brejkom izjedančila na 2-2, da bi potom, prvo u šestom gemu, a potom i u osmom napravila brejkove za 4-2, a potom i konačnih 6-2 u drugom delu igre. Ovaj set trajao je 49 minuta, ali je na žalost rezultat bio identičan kao i u prvom.

Ovo je bio njihov 11. meč i sedma pobeda Serene Vilijams. Ipak, rezultat koje je ostvarila u Pekingu, svakako je veliko ohrabrenje za Jelenu pred finiš sezone.