Jelena nekako prošla u osminu finala VIDEO

Jelena Janković je u 3.kolu savladala Kurumi Naru, u meču prepunom oscilacija i neiznuđenih grešaka. Pobeda od 6-4, 7-5 došla je nakon 98 minuta igre. Za četvrtfinale protiv Simone Halep.

Jelena Jankovic+2014Meč je otvorila Jelena brejkom, ali prednost nije uspela da održi. Serija brejkova je trajala do šestog gema, kada je Jelena zadržala svoj servis. Nara se vratila na 4-4, ali je JJ vezala tada dva gema i došla do seta. Statistika pokazuje da je kvalitet tenisa bio loš, Jelena je napravila čak 15 neiznuđenih grešaka, uz samo 5 vinera, dok je Nara imala po dva vinera i greške više. Na sve to, Jelena je ubacila jedva preko 50% servisa, što ju je dodatno frustriralo.

Drugi set je doneo dve velike serije. Nara je uspela da povede 5-2, ali Jelena je strpljivom igrom uspela da preokrene rezultat. Na 4-5, Nara je došla do brejk lopte, koja je bila i set lopta, a nakon što je nije iskoristila, njena igra potpuno  se  raspala . Jelena je držala loptu u igri, a Nara je išla iz greške u grešku.

Na kraju je Jelena imala samo 12 vinera, uz 33 neiznuđene greške, a Nara 19 vinera i 43 neiznuđene greške. Posebno je kod Jelene danas škripao forhend, iz kog je neretko igrala balone i po sredini terena. 

Za prvo četvrtfinale na Australijan Open-u još od 2008.godine, protivnica će joj biti Simona Halep. Halep je sa 6-1, 6-4 dobila Zarinu Dijas.

Jelena je dobila njihov prvi meč, a naredna dva je Halep rešila u svoju korist, poslednji preokretom u rimskom četvrtfinalu prošle godine. 

Nakon meča Jelena je bila i više nego raspoložena u intervjuu na terenu, a to možete videti ovde .