WTA Dubai: Jelena ispala u singlu, ali pobedila u dublu

Jelena Janković odigrala je veoma loš meč protiv Garbinje Muguruze u 2. kolu WTA tunira u Dubaiju. Zato i ne čudi Jelenin poraz od 3-6, 1-6. Jankovićevu sada očekuje pad na listi (oko 22. mesta) jer je u Dubaiju branila polufinale. Ovo je ujedno njen treći poraz ove godine uz samo jednu pobedu.

rsz_jelena_dubai_2015

Duel je počeo sigurnim servisima sa obe strane, a onda je trećem gemu Španjolka napravila brejk za 2-1, da bi u nastavku seta nastavila sa dominacijom za velikih 5-2. U narednom gemu Jelena Janković je uspela da vrati jedan brejk, ali je Muguruza novim oduzetim servisom došla do konačnih 6-3 u prvom delu igre.

Drugi set bio je još ubedljiviji za teniserku iz Španije, koja je dobrom igrom zasluženo prošla u narednu rundu takmičenja. Muguruza je napravila brejk u četvrtom gemu za 3-1, a potom to isto učinila i u šestom za velikih i nedostižnih 5-1. Španjolka je u sedmom gemu dobrim servisima samo potvrdila stečenu prednost, iskoristila prvu meč loptu i postavila konačnih 6-1.

Ipak, Jeleni ostaje uteha u dublu gde je danas zabeležila pobedu. Ona je zajedno sa Arančom Para-Santonhom uspela da se plasira u osminu finala. Njih dve su u 1. kolu bile bolje od bugarsko-ruske kombinacije Najdenova/Rodina rezultatom 6-3, 6-2 posle samo 56 minuta tenisa. Njihove naredne protivnice biće pobednice duela Voračova/Sju – Suarez Navaro/Muguruza.