Jelena na korak od novog finala Hong Konga

Jelena Janković osvojila je i osmi meč u nizu na turniru u Hong Kongu. Na putu ka odbrani titule u četvrtfinalu savladala je francusku teniserku Alize Korne.

U meču punom preokreta, Jelena je na kraju bila sigurnija od Francuskinje i slavila je nakon tri seta, sa 3-6 6-4 6-2.

jelena-jankovic-hong-kong-2016

Veći deo meča teniserke su gemove dobijale u nizovima. Prvi set je bolje počela Korne, osvojila prva tri gema da bi Jankovićeva uzvratila istom merom i izjednačila na 3-3, nakon čega je Korne ponovo nanizala tri gema i osvojila set. 
Drugi set je počeo slično, samo su se uloge zamenile. Jelena je osvojila uvodna četiri gema i servirala za 5-0, samo da bi ispustila vođstvo kada je Alize izjednačila na 4-4. Ipak, Jelena ponovo kreće u seriju gemova. Osvaja narednih 5 gemova, a time i set sa 6-4 i u trećem setu dolazi do vođstva od 3-0. Do kraja seta prepušta Francuskinji dva gema i slavi sa konačnih 6-2.

Naredna protivnica Jeleni će biti Karolina Vožnjacki iz Danske. Vožnjacki je za mesec dana nanizala 17 pobeda uz 3 poraza, osvojivši jednu titulu i popravila rang za oko 40 mesta, koji joj je ove sezone pao delimično zbog loše forme, delimično zbog povrede zbog koje je preskočila celu sezonu šljake.

Karolina i Jelena igrale su do sada 10 puta. Jelena je slavila u prva četiri susreta, Karolina u narednih pet, a Jelena u poslednjem meču pre dve godine.

Drugi polufinalni par čine Kristina Mladenović i Darja Gavrilova, koja je eliminisala 1. teniserku sveta Anđelik Kerber.