Jelena lako sa Pironkovom!

JELENA JANKOVIC BOGOTAJelena Janković se plasirala u drugo kolo turnira u Rimu, pošto je po peti put u isto toliko međusobnih mečeva, savladala Cvetanu Pironkovu, sa 6-3 6-0.

Samo tri izgubljena gema, ipak ne govore o realnom stanju na terenu, već više o činjenici da je Jelean uspevala da digne igru kada je to bilo najbitnije, kada su se igrali neizvesni gemovi i kada su se koristile ili spašavale gem i brejk lopte. Jelena je uspela da u celom meču spase devet od deset brejk prilika a da nasuprot tome osvoji čak šest od sedam!

To je možda rezultat dosadašnjih pobeda Jelene nad teniserkom iz Bugarske, ali se mora priznati da je u tim trenucima, tačnije delovima igre, Jelena bila sigurna, dominantna i izvrsno je kontrolisala igru, napadala i povremeno ličila na teniserku koja je dva puta osvajala ovaj turnir, a još jednom igrala u finalu!

Sledeća Jelenina protivnica biće pobednica meča Jovanovski – Voznjacki, koji će se igrati u utorak. Jelena je prošle godine ispala u prvom kolu ovogo turnir koji spada u kategoriju Premier 5, ali će posle prvog kola osvojiti samo deset poena više jer će Rim upasti umesto Sidneja na kojem je Jelena takođe prošla u drugo kolo i osvojila 60 WTA poena.