Jelena lako sa Bojanom

16926351519365671a790620943055_size3Verovatno su preokret protiv Karoline Voznjacki i problemi sa butinom  potrošili Bojaninu energiju, tako da je u danšnjem meču ona bila ravnopravna samo nekoliko gemova. To naravno ne umanjuje Jeleninu pobedu i igru, 6-2 6-0.

Bojana je dobro počela meč, sigurno osvojila svoj servis gem a zatim imala na servis Jelene tri vezane brejk lopte. Tu je krenuo pad Bojane Jovanovski ili bolja igra Jelene, što je teško konstatovati, jer kamera nije bilo na terenu gde je igrala dvostruka osvajačica ovog turnira i još jednom finalistkinja.

Jelena u trećem gemu pravi brejk, a poslednju priliku da nešto više učini u meču, Bojana je imala u narednom gemu kada propušta brejk loptu. Do kraja, Jelena je sigurno sabirala gemove, osim petog u prvom setu koji je poslednji koji je Bojana osvojila, i drugog u drugom, kada je Bojana još jednom pripretila brejkom.

Sledeća protivnica Jelene Janković biće Na Li, koja je danas takođe u derbiju sunarodnica, bila bolja od Ži Ženg sa 6-3 6-1. Kineskinja nije omiljena Jelenina protivnica, pošto je dosadašnji međusobni skor 4-3 za Jeleninu protivnicu, mada je poslednja dva meča Jelena dobila ali davne 2009. godine, od kada se nisu sastajale.