Jelena lako protiv Kirstee

Jelena Janković je još jednom impresivnom igrom izborila osminu finala Rolan Garosa. Ona je u 3. kolu sa laganih 6-1, 6-2 nadigrala 26. nosioca Soranu Kirsteu iz Rumunije. Pre početka meča znalo se da Rumunka ne leži Jeleni, ali je naša teniserka odigrala maestralan meč. 

TENNIS - INTERNATIONAUX DE FRANCE 2014Jelena je silovito ušla u meč, napravila je dva brejka i posle 11 minuta na semaforu je stajalo 3-0. U sledećem gemu Kirstea uspeva da oduzme servis Jeleni sa nulom i smanji na 3-1. Meutim, srpska teniserka prvai novi brejk, a do kraja seta uspeva da osvoji još dva gema za ubedčjivo dobijanje prvog seta sa 6-2.

Rumunka je potom zaigrala na sve ili ništa, osvojila je dva uvodna gema drugog seta i prilčno uzdrmala Jelenu. Ali, nalet Rumunke je kratko trajao, pošto je Jelena prvo vratila brejk, a potom u jednom dugom gemu napravila novi za vođstvo od 5-2. Na servisu za opstanak, Kirstea je imala gem loptu, ali je naša teniserka sjajnom defanzivom došla do meč lopte, iskoristila je drugu i obezbedila sebi mesto među najboljih 16 na turniru.

U nastavku turnira Jelenu očekuje veoma težak meč protiv Sare Erani, sa kojom ima negativan odnos pobeda i poraza.