Jelena kao Bojana i Ana

Jelena je zaokružila stopostotni učinak srpskih trniserki u singlu u prvom kolu Brizbejna. Suarez Navaro ni četvrti put nije bila problem za Jelenu, 6-4 6-2.

Jelena je godinu inače počela sa 0-2 ali to je bilo sve što je Navaro uradila da bi zabrinula Jelenine navijače. Bilo je doduše i kasnije brejk prilika i brejk u drugom setu, ali to sve u situacijama kada je Jelena imala prednost i ubedljivo vođstvo. Od tih 0-2, Jelena pravi preokret, stiže do 4-2, što je bilo dovoljno za prvi set.

U drugom, Jelena brzo stiže do 4-1, a onda sledi serija brejkova koju Jelena prekida u trenutku kada je servirala za set, iako je i tada morala da spase 2 brejk lopte. Jelena se tako plasirala u drugo kolo gde bi trebalo da ima najlakši posao od tri srpske teniserke. Igraće protiv Ruskinje Bračikove, koja je posle velike borbe savladala Zakopalovu. Bračikova je u glavni žreb ušla kroz kvalifikacije, ima 26 godina i trenutno je 154. teniserka na svetu.

Jelena će svoj meč trećeg kola igrati najverovatnije u sredu, baš kao i Bojana, dok će Ana već sutra na teren, negde oko 12h protiv Klajsters.