Jelena jedina uspešna u dublu

Jelena Janković, Nenad Zimonjić i Janko Tipsarević igrali su dubl mečeve, a jedino je uspešna bila Jelena, i to posle preokreta.

jelena i katarinaU Torontu, Jelena je juče imala dupli posao; prvo je pobedila u singlu, a zatim i u dublu. Nakon polufinala prošle nedelje u Karlsbadu, sa Katarinom Srebotnik u paru je i ovde krenula dobro. Protivnice su bile veoma solidan dubl, koji je imao uspeha ove sezone, Suvej Hsie i Dominika Cibulkova. Na kraju, 6-7(5), 6-1, 10-2, posle 80 minuta igre. U drugom kolu  srpsko-slovenački tandem čekaju Huber/Vives.

U Montrealu  Nenad Zimonjić i Žilijen Beneto su ispustili set i brejk prednosti a to su znali da kazne Britanci Kolin Fleming i Endi Mari. Nakon vođstva 6-1, 2-0, dopustili su protivnicima da im dva puta oduzmu servis, a u super tajbrejku dođu i do pobede, 6-1, 4-6, 6-10. Rezultat je razočaravajući ako se uzme u obzir da su Ziki i Beneto došli u Kanadu nakon prošlonedeljnog trijumfa u Vašingtonu. Britanci će za četvrtfinale igrati protiv Paesa i Štepaneka.

Janku Tipsareviću ne ide ni u dublu, pa je u paru sa Martinom Kližanom  izgubio 2-6, 3-6 od Tomaša Berdiha i Mišela Ljodre, nakon 54 minuta igre. Jedan brejk su napravili Janko i Martin, a protivnici četiri, što je bilo dovoljno za ubedljivu pobedu. U drugom kolu Berdih/Ljodra će igrati protiv Peje/Soareša.