Jelena Janković u četvrtfinalu

Jelena Janković konačno je zaigrala svoj pravi tenis, prvi put ove sezone. Naša teniserka plasirala se u četvrtfinale Indijan Velsa nakon pobede nad Belindom Benčić rezultatom 6-3, 3-6, 6-3. Jankovićeva je prošle sezone igrala četvrtfinale na ovm turniru i zahvaljujući pobedi nad Benčić odbraniće poene, a imaće šansu i za nove jer igra sa kvalifikantkinjom Lesijom Curenko. Ukrajinka je iznenadila 6. nosioca Eženi Bušar u tri tesna seta.

jelana

U ranoj fazi ovog dela meča protivnica joj je oduzela servis i povela sa 2-1, ali je srpska teniserka brzo uzvratila ribrejkom 2-2. Zatim je Jelena napravila i novi brejk za vođstvo od 5-3. Servirala je za pobedu u ovom setu i iskoristila prvu šansu za 6-3.

Drugi set pripao je Švajcarkinji koja je posle samo jednog brejka uzela set identičnim rezultatom ,6-3 nakon 45 minuta igre. Treći, odlučujući set, bio je veoma sličan prvom. Jelena je prvo izgubila servis, a zatim dva puta oduzela protivnici gem i na taj način došla do konačnih 6-3 posle dva sata i 10 minuta tenisa.

Koliko je JJ bila agresivna pokazuje statistika – zabeležila je ukupno 41 direktan poen, uz 43 greške, dok je taj odnos kod njene protivnice bio 23-25. Jankovićeva je često pokušavala da skraćuje poene, pa je tako osvojila 17 od 31 poena na mreži. Statistika meča:

CAWo-SZUIAAyBLZ