Jelena Janković u 2. kolu Luksemburga

jankovicJelena Janković plasirala se u osminu finala WTA turnira u Luksemburgu i tako nastavila seriju pobeda iz Azije. Srpkinja je u svom prvom nastupu na ovom turniru bila bolja od domaće igračice Mandi Minele sa 2-0, po setovima 6-1, 6-4 nakon jednog sata i 6 minuta igre. Peta nositeljka će se u sledećem kolu sastati sa Amerikankom Anom Tatišvili.

Meč je počeo brejkovima, a samo dva gema u ovom delu igre nisu bili oduzeti servisi. Srpska teniserka je već u prvom gemu iskoristila prvu brejk priliku, ali je isto to učinila i Minela u drugom delu igre, te je nakon dva gema rezultat bio izjednačen sa stoprocentim korišćenjem brejk prilika. U daljem toku seta naša teniserka bila je daleko bolja, u trećem, petom i sedmom gemu je takođe oduzela rivalki servis i na kraju slavila sa ubedljivih 6-1 u setu u kome je od sedam brejk prilika iskoristila četiri.

Drugi set bio je daleko neizvesniji, jer je domaća teniserka sredinom seta imala prednost brejka i 4-3. Jelena Janković je odmah uzvratila ribrejkom, potvrdila je stečenu prednost, a onda je novim oduzimanjem servisa iskoristila drugu meč loptu i postavila konačnih 6-4 u drugom delu igre.