Jelena Janković startovala pobedom

Jelena Janković startovala je na turniru u Njujorku pobedom. Srpska teniserka je savladala Marijanu Duke Marinjo iz Kolumbije, u dva seta. Rezultat je bio 6-4, 6-1 za srpsku teniserku.

jelena jankovic uso 2016

S obzirom na manjak mečeva, povrede i pad u formi, na startu US Opena srpski navijači nisu znali šta da očekuju od Jelene Janković. Ipak, Jankovićeva je startovala turnir solidnom pobedom.
Jelena, koja je trenutno 40. na svetu, bila je bolja od 77. teniserke sveta u dva rutinska seta. Meč je započela brejkom, zatim ga i potvrdila za 2-0. Spasila je jednu brejk loptu na 2-1, a ond ai uzela novi brejk u narednom gemu, pa i njega bez problema potvrdila i ubrzo povela sa 5-1. Tada Kolubijka ulazi u ritam i uzima naredna tri gema i dolazi do 4-5, na gem od izjednačenja. Jelena ipak svojim servisom rešava set za konačnih 6-4.
Drugi set je počeo s arazmenom brejkova, a onda je Jelena nanizala pet gemova u nizu i slavila sa ubedljivih 6-1 u setu a samim tim i u meču.

Ovo je bio drugi susret sa Marinjo i druga pobeda.

Naredna protivnica Jeleni će biti 11. nosilac Karla Suarez Navaro. Jelena  ima prednost od 5-3 u međusobnim duelima, ali je daleko od forme koja ju je dovela do tih pet pobeda koje su se  desile u periodu os 2008. do 2013. godine. Navaro je slavila u tri od poslednja četiri duela, od čega u najskorijem, ove godine u Fed Kupu.